Şirket Pay Danışmanlığı

Şirket Pay Dnışmanlığı

Profesyonel Danışmanlık: ACC ile Güvenli Adımlar

Şirket Pay Danışmanlığı – Hisse senedi veya yeni adıyla pay senedi, yatırımcılar için önemli finansal enstrümanlar olarak öne çıkmaktadır. ACC olarak, yatırımcıların bu enstrümanlar hakkında bilinçlenmesini ve doğru yatırım kararları almasını sağlamak amacıyla kapsamlı danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Bize Ulaşın!

Hisse Senedi Nedir?

Hisse senedi, bir şirketin sermayesine ortak olmayı temsil eden, belirli haklar ve yükümlülükler içeren bir yatırım aracıdır. Hisse senedi sahibi, şirketin karından pay alma ve yönetiminde söz sahibi olma gibi haklara sahiptir. Kaydileştirilmiş hisse senetleri, borsada da işlem görür ve kolaylıkla alınıp satılabilir.

Pay Senedi Nedir?

Pay senedi, aslında hisse senedinin yeni addır. Hisse senedinden hiçbir farkı yoktur. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’na pay senedi yasal terim olarak kullanılmıştır. Bunun gerekçesi de kısaca şöyle ifade edilmiştir : Anonim şirket sermayesinin bölündüğü parçalara pay denilmektedir, ama bu paylar için çıkarılan senetlere eski kanun döneminde hisse senedi denilmiştir, bunun kabul edilebilir bir gerekçesi yoktur. Madem sermayenin bölündüğü parçalara pay diyoruz, o halde bu paylar için çıkarılan senetlere de pay senedi denilmelidir.  

Hisse ve Pay Senedi Arasındaki Farklar

Hisse, senede bağlanmamış pay demektir. Hisseye, senetsiz pay da diyebiliriz. Pay senedi ise, payları temsil etmek üzere çıkarılan kıymetli evraktır. Yani, payların senede bağlanmış haline de pay senedi denir. Senetsiz pay olabilir, ancak, paysız pay senedi olmaz. 

Hizmetlerimiz : Şirket Pay Danışmanlığı 

Şirket yöneticilerinin ve ortaklarının hisse ve pay senedi ihraçlarında bilinçli kararlar almasını sağlamak amacıyla uzman danışmanlık hizmetleri sunarız. Sunduğumuz başlıca hizmetler şunlardır:

  1. Şirket Analizi ve Araştırma: Şirketin ortaklık yapısını ve pay durumunu analiz ederiz. Ardından, şirket yönetimine en güncel ve doğru bilgiler ile önerilerimizi sunarız. Vergisel avantajları belirleyerek, ortakların menfaatine stratejiler oluşturma konusunda destek oluruz.

  2. Devir Stratejileri Geliştirme: Hisse ve pay senedi devir süreçlerine başından sonuna kadar destek oluruz. Hisse devir sözleşmesi, pay senedi devri, yönetim kurulu kararı, pay defteri kayıtları dahil anahtar teslim hizmet sunarız.

  3. Şirketin Yabancılaşmasını Engelleme: Hisse ve pay senedi devrilerini sınırlandırmanıza yardımcı oluruz. Böyle, Şirketinizin paylarının, istemediğiniz kişiler ya da aile dışından üçüncü şahıslara devrini yasaklarız. Yarın şirkete ne olacak diye düşünmek zorunda kalmazsınız. 

  4. Eğitim ve Bilgilendirme: Şirketlere hisse ve pay senetleri hakkında detaylı eğitimler ve seminerler sunarız. Şirket yöneticilerinin finansal okuryazarlık seviyelerini artırarak, bilinçli ve doğru kararları almalarına yardımcı oluruz.

Hisse ve Pay Senedi Yatırımlarının Avantajları

ACC ile çalışarak hisse ve pay senedi yatırımlarının birçok avantajından faydalanabilirsiniz:

  1. Mevzuata Tam Uyum: Pay senedi basımı, devri, hisse devir işlemleri en güncel mevzuata göre yapılır. Böylece, mevzuata tam uyum sağlarsınız.

  2. Vergisel Avantajlar: Pay senedi bastırarak vergisel avantajlardan en üst seviyede yararlanmanıza yardımcı oluruz. 

  3. Kaydileştirme İşlemleri: Eğer halka açık bir şirket iseniz, önceden bastırmış olduğunuz hisse senetlerinin kaydileştirme süreçlerinde rehberlik eder ve yok gösteririz.

  4. Ortaklık Hakları: Hisse ve pay senedi sahiplerinin, kara katılma, oy kullanma ve yönetimde söz sahibi olma gibi ortaklık haklarına yönelik ihtiyaçlarında esas sözleşme tadilatı, uzman görüşü, mütalaa hizmetlerimiz ile destek sağlarız.

Bizimle İletişime Geçin!

Şirket Pay Danışmanlığı Ticaret Hukukunda 25 yılı aşan uzmanlık, bilgi birikimi ve tecrübemiz ile şirketlere değer katıyoruz. Hisse ve pay senedi basımı avantajlarından faydalanmak ve bilinçli devir kararları almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Daha fazla bilgi ve destek için bizimle iletişime geçin!

error: Content is protected !!
Sohbeti Başlat
1
Yardıma ihtiyacınız var mı?
Merhaba
Yardımcı olabilir miyim?